Welkom!

Maandag 4 December 2006 door edvar

Welkom bij ContinentHopping.com! Hier willen we van alles gaan vertellen over de reis rond de wereld die we in 2007 willen gaan maken.

Op een paar kleine puntjes na is de website nu klaar, dus kijk gerust vast rond! Binnenkort volgen nog meer berichtjes en natuurlijk proberen we vanaf begin 2007 hier geregeld te vertellen welke avonturen we allemaal meemaken!

Gadgets

Donderdag 21 December 2006 door edvar

Wist je dat …

 • … we op de pagina “Waar zijn we nu?” proberen bij te houden waar we zijn? Ook kun je daar zien wat de lokale tijd is op de plek waar wij verblijven, zodat je ons niet wakker hoeft te bellen ;) . Tenslotte kun je op die pagina zelfs zien hoe het weer bij ons is (dit wordt automatisch elk uur ververst!).
 • … we af en toe bij locaties (zoals bij “Waar zijn we nu?“) de mogelijkheid geven om satellietfoto’s en wegenkaarten van het gebied te bekijken? Voorbeeld: klik op de verschillende icoontjes om het gebied rond Edvar’s huis in Zeist te bekijken met respectievelijk Google Maps, Google Earth (moet wel geïnstalleerd zijn), MultiMap en MSN Virtual Earth: Google MapsGoogle EarthMultimap.comMSN Virtual Earth
 • … bijna de gehele website in twee talen is opgebouwd, namelijk in het Nederlands en in het Engels? De Engelse teksten zijn soms wel iets ingekort. Klik op de vlaggetjes aan de rechterkant om van taal te wisselen.
 • … je op de hoogte kunt worden gehouden van nieuwe berichtjes op deze website? Vul aan de rechterkant bij Mailing List je emailadres in en druk op Abonneer. Vervolgens krijg je een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Vanaf dat moment zul je automatisch een e-mail krijgen wanneer we nieuwe berichtjes op de website plaatsen.
 • … je bij “Foto Galerij” zo’n 70 mooie foto’s kunt bewonderen van onze vakantie naar Peru in Augustus 2006? Inclusief een slideshow!

We zijn erg benieuwd naar je reacties, dus vertel ons wat je van de website (en de gadgets) vindt!

4 Reacties op “Gadgets”

 1. Dion & Agata schreef:

  OLDEJEZUS ! (=Deventers), Edvar & Daniëlle, wat een REIS, wij vinden het fantastisch dat jullie dit samen ondernemen, respect hebben wij ervoor. Heeeeel veeeel plezier, geniet ervan, geniet van elkaar en kom veilig terug. Wij staan al op de mailing list en zullen jullie ervaringen met plezier volgen !

 2. Alf Tewes schreef:

  Hi Edvar and Danielle (still unknown to me, but that could be a subject of change in future years…),
  I find it very very fantastic, what you two young people are going to experience in the next 9 months to come. I´m already excited about your future reports. If I would be 20 years younger and without family-obligations and job-circumstances, I possibly would take the same decision. But …. (therefore I had to do my Around-The-World-Trip in 1992 within 16 days, which was also a once-in-a-lifetime-experience but with no doubt comparable to what you are going to see this year.)
  I already wish you both the very best and may you please not have to suffer with illness or accidents or so.
  May God always be with you and bless you both.
  Good luck and best regards
  Alf Tewes

 3. Wan Man schreef:

  Ha die Edvar en Danielle,

  Klinkt echt spannend wat jullie samen gaan doen. Als ik het niet beter wist dan zou het een bijna een wan-actie noemen ;-) Ik kijk al uit naar jullie spannende reisverslag en natuurlijk niet te vergeten de spectaculaire foto’s. Mocht er nog mooie charmante dames voor je lens komen, schroom niet om er een paar voor mij te schieten :-) Zorg goed voor elkaar en ik wens jullie een heel spannende reisavontuur samen.

  gr. Wan

  PS: De site is erg high-tech in elkaar gezet!!!

 4. Ira Schwartz schreef:

  Especially looking forward to hearing all about NZ, as I’ve long wanted to vist but haven’t yet gotten there. Bon voyage, my friend!
  Ira

Nog één maand te gaan!

Zondag 14 Januari 2007 door edvar

Nog één maandje te gaan en dan begint onze wereldreis!!! :D De tijd vliegt echt, dat is duidelijk! Gelukkig gaat het goed met onze voorbereidingen. Zo zijn bijvoorbeeld de meeste abonnementen opgezegd, zijn de adreswijzigingen doorgegeven en hebben we ondertussen ook alles geregeld met TrendCall (mobiele telefoon) en Ekit (internationale telefoonkaart). Vandaag zijn we ook nog even langs de Vakantiebeurs geweest, op zoek naar leuke ideeën en tips.

Het visum voor Vietnam heeft Daniëlle vorige week in Den Haag geregeld. Gelukkig was het binnen een half uur klaar, dus we hoeven niet later nog een keer terug te komen. De kosten zijn tegenwoordig 60 euro per persoon. Verder hebben we ook via internet direct een hostel geboekt voor de eerste drie dagen in Hanoi, namelijk het “A to Z Queen Café Hostel”. De rest zien we daar wel …

Wat betreft de website is er onlangs nog een kleine bug verwijderd. En tevens is dit berichtje een goede mogelijkheid om de mailinglist uit te proberen ;)

2 Reacties op “Nog één maand te gaan!”

 1. Sandra schreef:

  Hoi, hoi,

  Spannend hoor!! Veel succes met de laatste voorbereidingen!
  groetjes Sandra

 2. Marja schreef:

  Heeeee Danielle,

  Jammer dat we elkaar niet meer gezien hebben. Dan dus maar zo. Leuk die website! Uiteraard wens ik jou en Edvar het allerbeste met de voorbereidingen en natuurlijk ook de reis. Heel veel plezier en geluk samen.
  Ik ben reuze benieuwd naar jullie ervaringen.

  Lieve groetjes,
  Marja

Fotografie

Dinsdag 16 Januari 2007 door edvar

Aangezien een aantal lezers ook wel geïnteresseerd zijn in fotografie, leek het mij (Edvar) leuk om eens een overzichtje te maken van de foto-uitrusting die ik mee zal nemen op de wereldreis. Niet dat het een dure professionele uitrusting is, maar gewoon een leuke uitrusting voor een amateurtje zoals ik ;) . Hier is een overzichtje:

 • Camera
  • Canon EOS 300D
   (ik heb de Amerikaanse uitvoering, de Digital Rebel)
 • Objectieven
  • Canon EF-S 10-22mm F3.5-4.5 USM
  • Canon EF-S 18-55mm F3.5-5.6
  • Canon EF 55-200mm F4.5-5.6 II USM
 • UV en polarisatiefilters voor alle bovengenoemde objectieven
 • CompactFlash 1 Gb + 2x 128 Mb geheugen
 • Tripper 20 Gb (= draagbare harde schijf)
 • Klein statiefje
 • Reserve accu, stekkers en opladers

Het bovenstaande betekent wel dat ik flink aan het sjouwen zou komen, helemaal met drie lenzen. Daarom was ik van plan om een nieuwe lens te kopen, namelijk de Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC. Met dit bereik is het namelijk een perfecte vervanging voor de Canon 18-55 en de Canon 55-200. Natuurlijk ga je er kwalitatief gezien iets op achteruit (bijv. lichtgevoeligheid), maar aan de andere kant heeft die Sigma-lens in 2005 wel een prijs gewonnen als “lens van het jaar”. Daarom heb ik onlangs die lens gekocht!

Maar helaas

… bleek de Sigma-lens niet aan de verwachtingen te voldoen :( . Qua scherpte, lichtgevoeligheid en kleuren is het prima, maar één ding viel mij enorm tegen: het zoombereik. Het probleem met deze lens is namelijk dat het niet echt een “200mm” lens is. Naarmate het onderwerp waarop je scherpstelt dichter bij is, is de zoomfactor een stuk kleiner dan de “beloofde” 200mm.

Ik heb dit uitgeprobeerd door vanaf vaste punten verschillende foto’s te maken met zowel de Canon 55-200 als de Sigma 18-200, beiden op de 200mm stand. Zie onder voor de foto’s, waarbij het niet gaat om belichting, kleuren en scherpte (sommigen zijn iets bewogen), maar waar het puur gaat om de zoomfactor.

Eerste foto: scherpstelling op grote afstand (ongeveer 150 meter).

Canon Sigma
Foto 1 - Canon Foto 1 - Sigma

De verschillen zijn klein (let op de hoeken), maar de Canon zoomt toch iets verder in. Als je ze vergelijkt, dan komt de Sigma ongeveer uit op 185mm (in plaats van 200mm).

Tweede foto: scherpstelling op gemiddelde afstand (ongeveer 15 meter).

Canon Sigma
Foto 2 - Canon Foto 2 - Sigma

Het verschil wordt iets groter. Als je de Sigma vergelijkt met de Canon, komt de Sigma ongeveer uit op 165mm (in plaats van 200mm).

Derde foto: scherpstelling op korte afstand (ongeveer 4 meter).

Canon Sigma
Foto 3 - Canon Foto 3 - Sigma

Hier vind ik het verschil al behoorlijk groot. Als je de Sigma vergelijkt met de Canon, komt de Sigma ongeveer uit op 145mm (in plaats van 200mm)!

Vierde foto: scherpstelling op zeer korte afstand (2 meter).

Canon Sigma
Foto 4 - Canon Foto 4 - Sigma

Wat een enorm verschil! Als je de Sigma vergelijkt met de Canon, komt de Sigma ongeveer uit op 125mm (in plaats van 200mm)!!

Vooral bij deze laatste twee foto’s is het verschil qua vergrotingsfactor enorm. Voor mij een reden om de lens direct weer in te ruilen (wat gelukkig mogelijk was). Best wel jammer, want nu moet ik met meerdere lenzen gaan sjouwen. Maar dat heb ik er toch graag voor over … ;)

Koos en Toos Werkeloos

Woensdag 31 Januari 2007 door edvar

Vandaag was het voor ons allebei de laatste officiële werkdag!! Nu kunnen we ons dus met recht “Koos en Toos Werkeloos” noemen ;) . Daniëlle had vorige week dinsdag al haar laatste dag en ze heeft vervolgens nog wat vrije dagen opgenomen. Edvar had afgelopen maandag zijn laatste werkdag en heeft daarna ook nog twee vrije dagen kunnen opnemen. Dus keurig alle werkzaamheden overgedragen aan collega’s en vervolgens afscheid genomen met een lekker stuk taart!

Maar het einde van onze banen betekent dus ook het inleveren van de (lease)auto’s, de laptops en de mobiele telefoons :cry: ! Daar moeten we dus wel even aan wennen! Geen vrijheid meer om overal snel naar toe te scheuren, maar met het openbaar vervoer zullen we het vast ook wel even redden, niet waar?

Bij Edvar staan de komende dagen in het teken van de verhuizing. Spullen inpakken, wat oude dingen proberen te verkopen op Marktplaats en wat overblijft kan worden weggegooid. Volgende week gaan we de spullen verhuizen naar het huis van paps en mams in Almelo. Daarna is het nog maar een paar dagen, want dan begint het avontuur pas echt! En ja, we hebben er beiden enorm veel zin in!!!!!!

8 Reacties op “Koos en Toos Werkeloos”

 1. Carbon schreef:

  Edvar and Danielle…

  We’re looking forward to following your adventure with great interest…! This first installment details the reality of beginning such an adventure. We wish you both the best of luck and look forward to more updates.

  Sincerely.

 2. Ira Schwartz schreef:

  Edvar- You were missed at Cavallino, but have a great trip! Tell Danielle that I’m looking forward to meeting her some time soon. Take good care.
  Ira

 3. Denis schreef:

  Good luck for your trip around the our nice planet for you two.
  We’ll follow your progress on your website. This will be very interesting for us too …

  Denis (France)

  PS: Don’t forget to put some pictures of red cars you may see around the world…

 4. Yvo schreef:

  Mr. and Mrs. Freedom zul je bedoelen…geniet!

  Ciao,

  Yvo

 5. pa &ma schreef:

  koos en toos werkeloos , pluk een roos , zet hem op je hoed , doe alles verder te voet , en houd je goed.

 6. erna schreef:

  koos en toos
  zijn werkeloos
  zij gaan nu maar vliegen en lopen
  en daarmee hun “spaarpot”slopen
  maar ook “wereldreiservaring”op doen is winst
  dus wel 8 mnd wegwezen, op zijn minst
  good luck en zonnig spoor,
  edvar en danielle ga er voor!
  hartelijke groeten van de thuisblijvers,maar….
  …op de voet volgers…hans en erna

 7. Arnold Buijs schreef:

  Hi Edvar,
  Fantastisch wat een reis. Veel succes en voorplezier.
  Ben benieuwd naar je gevoelens zo voor zo’n reis. Spanning, berusting, vrijheid, afscheid, etc (rare mix denk ik)
  Gr
  Arnold Buijs
  (ex-Rabobank/freelancer nu bij ING)

 8. Martijn & Carla schreef:

  Beste Edvar en Danielle,

  De wereld is een boek. Wie niet reist, leest enkel één bladzijde.
  Wij zijn benieuwd naar de inhoud van jullie boek en hopen via deze website toch nog een paar bladzijden mee te mogen lezen.

  Fijne reis!!

  Groeten,

  Martijn & Carla

Afscheidsfeestje

Dinsdag 13 Februari 2007 door Daniëlle

Hallo lieve mensen,

Edvar en ik zitten nu in de bibliotheek in Deventer, de tassen zijn gepakt, het huis van Daniëlle is schoon, Edvar’s spullen zijn opgeslagen bij zijn ouders, vanavond pizza, nog 1 nachtje slapen en dan pakken we de trein vanuit Deventer naar Schiphol om onze vlucht via Singapore naar Hanoi te nemen, de reis zal ongeveer 16 uur duren.

Het afscheidsfeestje van afgelopen zondag was erg gezellig, heel fijn om iedereen nog even te zien voor de grote reis. Bedankt voor alle mooie cadeau’s en de financiële sponsoring, daar zullen we zeker een leuke bestemming voor vinden.

Dikke kus en tot gauw Edvar en Daniëlle!

P.S.: Voor een impressie van het feestje, zie de foto’s:

Feestje1 Feestje2 Feestje3 Feestje4

7 Reacties op “Afscheidsfeestje”

 1. Ira Schwartz schreef:

  Have a great flight!

 2. Carbon schreef:

  Edvar and Danielle…! This is so exciting…! I hope the two of you enjoy your flight - it sounds like a long one - and your journey begins blissfully. Keep us posted and keep posting pictures…! Good luck…!

 3. Sandra schreef:

  Vanacht alvast maar lekker dromen over jullie vlucht. Vanuit Deventer heel veel groetjes en een goede gevlucht!!!

 4. Sandra schreef:

  Ga zo ook maar slapen…… Een goede vlucht bedoel ik natuurlijk!

 5. Yvo schreef:

  Goede timing om op een romatische dag als 14e februari deze reis te beginnen…geniet!

  Ciao,

  Nardi&Yvo

 6. Judith en Gerben schreef:

  He kanjer,

  Wij wensen jullie een goede reis!
  Beleef, geniet en ervaar!

  veel liefs juger en -tje

 7. Barry, Timon en Joyce schreef:

  Hallootje reizigers,

  En hoe bevallen de eerste dagen reizen?
  Hopelijk hebben jullie een goede vlucht gehad en kan het avontuur beginnen.
  Heel veel plezier.

  Groetjes Barry, Timon en Joyce

       Einde ...