Nieuw Zeeland, heerlijk weer, vriendelijke mensen en indrukwekkende landschappen

Dinsdag 27 Maart 2007 door Daniëlle

Op 15 maart hebben wij voet op Nieuw Zeelandse bodem gezet. De vlucht via Singapore naar Christchurch was voorspoedig verlopen en de douane check ging ook snel. Onze bergschoenen werden even aan een korte schoonmaakbeurt onderworpen en ons houten souverniertje en speelgoedveer nauwkeurig bekeken, maar we werden op zo’n hartelijke manier ontvangen dat we ons gelijk thuisvoelden in het land van de Kiwi.

De eerste twee nachten in Christchurch geboekt om even bij te komen van de reis. De stadswandeling uit de Lonely Planet in Christchurch was heerlijk, wandelen door het centrum langs stadparkjes, langs de rivier, langs mooie huisjes in Engelse stijl en uiteindelijk door de botanische tuinen. Het is duidelijk herfst in Nieuw Zeeland, want de meeste bloemen zijn uitgebloeid en de eerste bomen beginnen herfstkleuren te vertonen. In de botanische tuin was dit ook te zien door bijvoorbeeld de kastanjes.

Christchurch    Botanical Gardens

Het eten is heerlijk, watertandend liepen we de eerste paar keer door de supermarkt. Veel in grootverpakking en het is lastig om bijvoorbeeld potjes groente te vinden. De prijzen zijn vergeleken met Vietnam natuurlijk een stuk hoger, maar relatief vergeleken met Nederland goedkoper (zoals eten in restaurants) of vergelijkbaar. We hebben een aantal keren dan ook lekker zelf gekookt.

Onze huurauto is een Toyota Corolla uit 1999, kleur wit, kenteken CFR756 en met bijna twee ton op de klok. Bij het ophalen van de auto hoefden we alleen te kijken naar grote schade, de aanwezige putjes vielen daar niet onder (de huur is slechts 25 NZD per dag). In Nieuw Zeeland heb je buiten de hoofdwegen aardig wat gravelwegen, die al snel voor de putjes kunnen zorgen. Ons autootje rijdt prima, alleen missen we de radio, die zit er wel in, maar een goede zender is niet of nauwelijks te vinden.

De route die we tot nu toe afgelegd hebben ging van Christchurch via de Southern Scenic Route via Oamaru (yellow-eyed penguins bij Bushy Beach), Dunedin, Otago Peninsula, Owaka, Nugget Point (mooi uitzicht met zeeleeuwen), Porpoise Bay (Hector Dolphins) en Invercargill naar Manapouri. Overnachtingen in Backpackers hotelletjes voor 20 tot 30 NZD p.p. per nacht.

In Oamaru heeft een yellow-eyed penguin geposeerd voor pasfoto’s, gemaakt door fotograaf Edvar, echt heel gaaf. Het Otago Peninsula was de moeite waard, albatrossen, zeeleeuwen, ijsvogels, zwarte zwanen en wederom yellow-eyed penguins gezien. Op Victoria Beach werden we achterna gezeten door een zeeleeuw ondanks het feit, dat we op nog meer dan 30 meter afstand van hem waren en nog niet tussen hem en de zee in zaten. Volgens ons was deze kerel zijn territorium afbakening aan het oefenen op toeristen. Deze beesten zijn echt niet bang voor je en gelukkig kun je harder lopen, maar oudere mensen raden we aan om een stok mee te nemen ter zelfverdediging :D .

Yellow-eyed Penguin

Na dit avontuur rustig in de schemering richting onze auto gelopen. Helaas stapte ik met mijn klutsenkels bij het afstappen van een afstapje bij een hek precies in een kuil en ging lelijk door mijn enkel. Aangezien ik hem nog alle kanten op kon bewegen was hij niet gebroken. Zonder koelwater in de buurt, zo goed en zo kwaad als het ging, met Edvar als steunpilaar richting de auto gestrompeld. Wederom ons EHBO pakketje gebruikt en een paar dagen met mijn enkel in het verband en met bergschoenen aan gestrompeld, maar nu is mijn enkel weer zo goed als normaal.

Eén van de overnachtingen was in Falls Backpackers vlak bij de Purakaunui waterval. We werden ontvangen door de zoon des huizes, een erg aardige vent. Het hostel werd gerund door zijn moeder en zij maakt van alle mensen die in het hostel overnachten foto’s. Door de foto’s heen bladerend kwam ik Danny uit Vietnam tegen. Edvar heeft nog een foto gemaakt van het fotoboek. Een leuk hostel met vriendelijke mensen waar je je gelijk thuisvoelt en mooi gelegen om de bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken (Nugget Point, Jack’s Blowhole (niet gehaald, was te ver met mijn enkel), McLean Waterfalls). Helaas waren de Cathedral Caves gesloten dus die hebben we niet gezien.

Nugget Point    Purakaunui Falls

In Manapouri voor het eerst kennisgemaakt met de kleine vampiertjes genaamd Sandflies. Kleine zwarte vliegjes, die op elk onbedekt stukje huid landen en proberen je leeg te zuigen. De bultjes die ze achter laten kunnen ook flink jeuken. Manapouri is een gat, maar je kunt hier wel gezellig picknicken langs het meer en het is in de richting van Doubtful Sound, één van de fjorden van Nieuw Zeeland.

De eerste dag in Manapouri hebben we de Circle route gelopen, eerst met een roeibootje bij Pearl Harbour de rivier oversteken en daarna een leuke stevige wandelroute van 3 uur met een mooi uitzicht. De tweede dag hebben we de weg naar Milford Sound verkend met stops op de volgende plaatsen: Mirror Lakes, wandelingetje bij Milford Sound zelf, wandeling bij de Homer Tunnel (waar veel Kea’s zitten), The Chasm waterval en de Marian Falls.

In Milford nog een gewonde penguin gezien (poot zag er niet goed uit). De vernielzuchtige grote papegaai de Kea bezig gezien, grappig zolang het iemand anders auto is die ze molesteren, dankzij Edvar’s tactische parkeerplaats is onze Corolla de dans ontsprongen. De weg naar Milford Sound is een mooie tocht met leuke stops en is zeker een aanrader.

Kea    Kea

De cruise met overnachting in de Doubtful Sound was ook erg leuk. Dolfijnen (Bottlenose Dolphins) en Zeeleeuwen (Fur Seals) gezien en gekayakt. Een schitterende sterrenhemel bewonderd en een Kiwi gehoord in het wild. De zeedieren in Nieuw Zeeland zijn spectaculair, maar we missen toch een beetje de grote landzoogdieren. De enige inheemse zoogdieren zijn namelijk twee soorten vleermuizen, de long- en short tailed bat. Nieuw Zeeland is druk bezig om de schade die door geïntroduceerde dieren wordt aangericht binnen de perken te krijgen. Op de lijst om uitgemoord te worden staan de volgende dieren: Possums (The only good Possum is a dead Possum, Squashum), Wezels, Hermelijnen, Bunzingen (Stouts), Herten, Konijnen (in natuur gebieden wordt je gewaarschuwd voor geplaatste giftige wortels). Toeristen worden zelfs geadviseerd om gas bij te geven mocht één van deze beesten de weg oversteken voor hun huurauto. Hoewel dit bij een hert niet zo’n goed idee is … ;)

Doubtful Sound    Bottlenose Dolphin

Steeds meer eilanden worden plaag vrij gemaakt, zodat hopelijk hier de orginele dieren een kans krijgen om te overleven en beschermd kunnen worden tegen uitsterven. Voorbeelden hiervan zijn de volgende dieren: Kiwi, Red and Yellow crested parakeet (Kakariki), Takahe, Tuatura (reptiel), Kea en de Weka. De oorspronkelijke dieren hadden geen natuurlijke vijanden en hebben ook geen goed vlucht instinct. Vogels zijn dan ook erg nieuwsgierig en benaderen toeristen ook op zeer korte afstanden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Fantail en de Tomtit. De ouders van Edvar hebben nog een leuke ervaring gehad met een Weka.

Na Manapouri zijn we doorgereden naar Queenstown, waar we de ouders van Edvar ontmoet hebben. Gezellig drie dagen bijgekletst en ervaringen over Nieuw Zeeland uitgewisseld. Gelijk verwend met souveniertjes, maar ik zal nog niet verklappen wat, anders is de verrassing voor het thuisfront er misschien al af ;) , nogmaals bedankt. Leuk appartementje, de botanische tuinen bekeken en een bezoek gebracht aan het Kiwi Birdlife Park. Een dagje doorgebracht in Arrowtown, een oud goudzoekers stadje met een Chinese wijk en Wanaka waar een mooie tentoonstelling was van foto’s van de wereld vanaf boven gezien van de fotograaf Yann Arthus-Bertand. Zaten echt schitterende foto’s tussen.

Tuatara    Photos

Vanochtend afscheid genomen van Edvar’s ouders, die nu verder richting het Zuiden gaan en wij zullen onze weg verder richting het Noorden vervolgen. Op eerste paasdag Zondag 8 April zullen we met de veerboot van het Zuider naar het Noorder eiland vertrekken.

Danielle, Edvar, Wilma, Maarten

Voor meer foto’s, zie de Foto Galerij.

6 Reacties op “Nieuw Zeeland, heerlijk weer, vriendelijke mensen en indrukwekkende landschappen”

 1. Mams schreef:

  Gelukkig, jullie zijn weer online. We hebben ondertussen zo vaak gekeken en zijn razend benieuwd naar jullie belevenissen in Nieuw Zeeland.
  Normaal staat bij ons op zaterdagochtend de pc niet aan, dus dat zegt wel wat.

  Paps is ondertussen bezig je appartement te verkopen.
  De tekst heb ik gelezen, de foto’s moet ik nog en dat ga ik nu maar eerst doen.
  Veel plezier verder en pas goed op elkaar.

  Dikke kus, paps en mams

 2. Judith en Gerben schreef:

  he kanjers,

  Hmmmm wat klinkt het allemaal heerlijk en de foto’s zien er prachtig uit. Ik wil ook!!!

  Hoe het hier is? Na omstandigheden goed. We hebben de 20 weken echo achter de rug, mams is meegeweest. Voor zover ze konden zien waren er geen afwijkingen, yeah toch nog goed nieuws na al het slechte. Wonder doet volgens mij veel aan sport want ik voel aan alle kanten boink boink. Ik heb nu echt een buik gekregen, het geflubber is weg en kan mijn buik niet meer verbergen.

  Boven begint het beetje bij beetje ergens op te lijken. De deurkozijnen staan en ze zijn nu bezig met de dakramen, wat scheelt dat aan licht zeg. gerbens handen jeuken en wil maar door en door. Hahaha als hij zo doorgaat krijgen we het nog op de geplande datum af ook nog.

  De trouwkleding is gekocht. Jullie raden het nooit ik ga toch nog in het wit. Had echt niet verwacht. Was bij bibet geweest in Deventer eerste winkel en gelijk klaar. Nu alleen nog schoenen. We moesten wel even op zoek naar een nieuwe eetlocatie want Molecaten is ontruimd door de belastingdienst. Nu gaan we naar een landhuis in Twello en we hoeven maar 600m te lopen voor onze slaapplaats. Gisteren mijn vrijgezellen party gehad. Stelletje mutsen stonden hier te zingen in de tuin, de buren zullen wel gedacht hebben. We zijn heerlijk wezen relaxen in de sauna. Want alles wat ik leuk vind om te doen zijn actieve dingen en met de buik vonden ze dat niet zo’n verstandig idee. Moet zeggen de sauna is me prima bevallen, ik moest er alleen een kunstwerk schilderen. Nu heb ik dus een eigen gemaakt schilderij hier in huis liggen.Van mijn zus heb ik nog een schitterende pandora armband gehad.

  Hé begrijp ik dat goed uit het bericht van je ouders is er een koper voor je appartement? Zal wel onwijs tof wezen.

  Lieverds ik ga maar eens wat doen. Geniet, geniet en nog een geniet van al het schitterends dat jullie zien en meemaken

  Veel liefs Juger en wonder

 3. Carla en Gerard schreef:

  Hallo vakantiegangers

  Wat leuk om direct te kunnen vertellen (en te kunnen lezen aan deze kant) hoe jullie de reis ervaren. En wat gaat het snel. Al 6 weken weer onderweg. Oma leest gezellig met mij mee als er iets nieuws op jullie site staat. Een reactie geven vindt ze “raar”. Maar toch lezen we trouw jullie berichtjes. Veel plezier verder. Van Oma, Carla en Gerard

 4. pa en ma schreef:

  Hoi Danielle en Edvar,
  Wij zitten in Timaru, op weg naar Christchurch en hebben jullie website weer te pakken. Gefeliciteerd, dat het gelukt is. We zijn zo weer op de hoogte. Gisteren de blue eye en yellow eye gezien. Prachtig, dinsdag met de Transalpine Trein. Liefs pa,ma

 5. Jeroen Bossenbroek schreef:

  Hai!
  Een aantal keer per maand bezoek ik met veel plezier jullie website. Super gaaf om over jullie avonturen te lezen. De verhalen zijn erg leuk en soms herkenbaar. Samen met jullie foto’s krijg je (waarschijnlijk) een goed beeld wat jullie aan het beleven zijn.

  Veel plezier daar en blijf vooral veel verhalen schrijven en foto’s maken!

  Jeroen

 6. Wan schreef:

  Hey Globetrotters,

  Nou ik was blij verrast dat met jullie kaartje. Erg bedankt! :-) Het was vandaag aangekomen. Tof zeg dat je ouders ook in Nieuw-Zeeland zitten. Doe Maarten en Wilma ook nog de groeten. De verhaaltjes blijven leuk en verrassend, ga zo door. ;-)

  groetjes, Wan

Problemen met de onze website

Zaterdag 31 Maart 2007 door edvar

Het zal bijna iedereen vast al wel zijn opgevallen dat onze website www.continenthopping.com een paar dagen uit de lucht is geweest.
:( :x :evil: :cry:

Het heeft mij vele en vele uren gekost ( :evil: ….) om de problemen op te lossen, maar nadat ik eerst geprobeerd heb om backups terug te zetten, om PHP pagina’s aan te passen (en nog veel meer), heb ik eindelijk de oorzaak gevonden: mijn hosting provider was zo vriendelijk geweest om mij niet in te lichten over de installatie van een nieuwere versie van PHP!!! En ja, onze website houdt niet van deze nieuwe versie!!!

Gelukkig zijn de problemen nu opgelost (en binnenkort volgt een leuk mailtje naar mijn hosting provider! :lol: ), dus ik hoop dat jullie weer kunnen genieten van onze verhalen over Nieuw Zeeland en vergeet niet om de 88 foto’s in de Foto Galerij te bekijken!

Verhalen en foto’s van de laatste dagen (inclusief Fox Glacier en walvissen in Kaikoura) volgen binnenkort, maar voorlopig heb ik even genoeg achter ‘t internet gezeten … ;)

Beestjes kijken en de bush bush in….

Donderdag 5 April 2007 door Daniëlle

Na het afscheid van Edvar’s ouders vertrokken we richting de westkust. Onze eerste nacht doorgebracht in Wanaka in een simpele cabin. Cinema Paradiso bekeken, maar dat was toch een beetje een vage tent. Daarna nog een pizza naar binnen gewerkt. Deze eerste dag niet veel kilometers afgelegd, omdat onze internetsessie iets meer tijd had gekost dan verwacht. ;)

De volgende dag met frisse moed weer op pad, lekker broodje zalm gegeten onderweg bij de zalmboerderij op aanraden van Edvar’s ouders. Doorgereden en de Fox Glacier bekeken en een overnachtingsplekje gezocht in Okarito. Bijna voelden wij ons Jozef en Maria, omdat er geen plaatsjes meer vrijwaren in de herberg, maar uiteindelijk bleek er nog plek zat te zijn in een oud schooltje. Echt één van onze mooiste plekjes om te overnachten tot nu toe. Behalve een Spaanse jongen was er niemand en hadden we het hele gebouwtje voor onszelf!

Fox Glacier           Kiwi

’s Avonds besloten we om onze eigen nightspotting te organiseren. Oftewel in het donker nachtdieren de stuipen op het lijf jagen met grote lampen, in dit geval de koplampen van onze Corolla. Op zoek naar Kiwi’s, helaas je hoort ze wel, je ziet ze niet…. grrrr. Echter heel wat overstekende possums gezien en nee, voor de dierenliefhebber onder ons, wees niet bang, we hebben ze lekker laten lopen. Een uil gelijk aan het begin was een absoluut hoogtepunt.

’s Ochtends een wandeling gemaakt bij Okarito en weer wat nieuwe vogels gezien, namelijk de Silvereye en de Tui. De Tui is echt schattig met zijn witte pluimpje onder zijn kin en maakt een bult kabaal. Aangezien mijn enkel het weer prima doet, ben ik ook maar eens achter het stuur gekropen. Het voelt weer echt als rijles, kreeg het er warm van van dat links rijden. Het ging allemaal echter prima en voelde me al weer snel het kleine scheurmonster.

Helaas blijkt toch wel dat ik een echte vrouw ben (sorry voor de vrouwen, die wel ruimtelijk inzicht hebben), maar ik heb bij het parkeren toch net het stoepje meegepakt en dat vond de velg niet echt fijn. Was er voor die dag dan ook wel klaar mee dus heb het roer maar weer overgegeven aan Edvar. Doorgereden naar Hanmer Springs om daar te overnachten en onderweg een paar keer een Weka gezien. Deze waren echter niet zo nieuwsgierig als die van Edvar’s ouders, dus helaas geen foto.

De volgende dag op naar Kaikoura voor Whale watching. Oftewel grote potvis (spermwhale) kijken, zoek naar spuitend water. We konden gelijk ’s middags al mee op een vrij ruige zee, maar we hebben alles binnengehouden :) . Twee walvissen gezien, de grote groep dusky dolphins en de fur seals. Geslaagde tour en dus een echte aanrader.

Sperm whale     Dusky Dolphin

Het hostel waarin we sliepen, de Lazy Shag, werd gerund door een hardwerkende aziatische dame, echt een heel leuk mens. Toen we zagen dat sommige van onze mede-backpackers er een zooitje van hadden gemaakt in de keuken hebben we haar maar even geholpen met de afwas. Dat vond ze zo geweldig, dat we een heerlijk stuk carrot pie van haar als beloning kregen, echt lief. Een mooie wandeling gemaakt langs de klif en langs de kustlijn. Beetje klauteren en voorzichtig drie zeeleeuwen passeren, maar dit waren de lieve, de Fur Seals.

En toen kwam de grote dag voor Edvar, jaja hij heeft drie Ferrari’s gezien!!! Zo blij als een kind ;) :D . Op highway 1 tussen Kaikoura en Blenheim een rode 430 Spider (helaas te ver weg), een rode 308 GTB (kenteken 4RRRRE) en een gele 550 Maranello (kenteken I550I). Door een detour op zoek naar de Big Lagoon, die we niet konden bereiken, draaiden we de weg op precies tussen de Ferrari’s!

In St. Arnaud een hostel “Yellow House” gevonden waar we een heel appartement voor onszelf hadden, heerlijk! Hier hebben we een driedaagse trekking gedaan. Slaapzakken gehuurd bij de Rotiti Lodge, gasstel en pannetje bij het hostel, huttickets en de weersvoorspelling bij het plaatselijke DOC Centrum verkregen. De trekking ging van Mt. Robert Carpark, via the Ridge naar Angelus Hut, hier overnacht, volgende dag afdalen naar Lakehead hut, hier overnacht en daarna terug via het meer naar Mt. Robert Carpark.

De eerste dag was vrij heftig, mooie uitzichten, maar ook veel stenen. Het pad mocht je af en toe zelf bedenken en ik wilde er niet aan denken dat je hier met slecht weer, laag hangende wolken of veel wind zou moeten lopen. Van hoogtevrees hebben we gelukkig geen van beiden last anders waren we zeker naar beneden gestort. Aan het einde van de dag kon ik al mijn gewrichten voelen van al die wiebelende stenen en ik was dan ook erg blij toen de hut in zicht kwam.

De hut zelf was prima, aardig wat mensen en we konden nog net ons potje koken, voordat het donker werd. Alleen koud water dus dat wast lastig af, maar het heeft toch ook wel wat zo in de middle of nowhere. De volgende dag weer met frisse moed op pad. Een waterval afdalen, best gaaf, moest aan Tarka (onze hond) denken, die had dit werkelijk geweldig gevonden. Mijn bergschoenen, die mij vele kilometers hebben gedragen beginnen het te begeven, althans de rechter. Met een lading ducktape werkte het voorlopig nog prima.

Nelson Lakes NP     Robin

De tweede dag zou net als de eerste dag zes uur duren, echter na een uur of zeven had ik het toch wel een beetje gehad, helemaal omdat het ernaar uitzag dat het einde nog niet in zicht was. Op een gegeven moment stond het huilen me nader dan het lachen, want de kilometers van de vorige dag zaten ook nog flink in mijn benen. Op het eind werd het pad ook nog eens erg slecht, één en al blubber en opstakels. De hut werd toch nog veilig bereikt. Gelukkig hebben we eigenlijk nooit op hetzelfde moment een dip, dus kunnen we elkaar altijd wel weer goed oppeppen.

De dag daarna was een stuk relaxter, we zijn de rivier overgestoken en hadden lekker natte pootjes, maar we waren echt niet van plan om dat enorme stuk nogmaals terug te lopen tot aan de brug. De zwarte zwanen, bellbirds, tui’s, fantails en robins hielden ons ook gezelschap dus dit was een leuke trip. We hadden echter wel allebei spierpijn dus moesten we even op gang komen.

Na het inleveren van onze slaapzakken en het afmelden bij het DOC centrum bleek dat we geluk hadden gehad met het weer, want de hagelbuien storten neer toen wij bij het DOC centrum waren. Een heerlijk nachtje geslapen in het Yellow House en vanochtend vertrokken naar Motueka en voor morgen een Kayak tour geboekt langs de Abel Tasman Track. Geniet van de foto’s en tot de volgende update!

9 Reacties op “Beestjes kijken en de bush bush in….”

 1. Anja schreef:

  Hoi hoi!

  Ik denk dat is lekker genieten zo’n wereldreis, maar zo te horen is het soms ook flink afzien!!
  Anyway, erg leuk om via de website op de hoogte te blijven van jullie belevenissen. Ze zullen vast tijdens het vriendenweekend (onder het genot van een borreltje) besproken worden!

  Geniet r nog lekker van!

  Dikke zoen,
  Anja

 2. Hein schreef:

  Mocht je ook een stukje rijden in die Ferrari’s dan Edvar? Ik neem aan dat jouw reputatie als liefhebber ook down under wel bekend is…
  Ik ga zaterdag naar Zuid-Afrika voor 3 weken. Komen jullie daar toevallig nog in de buurt?
  gr, hein

 3. Barry, Timon en Joyce schreef:

  Hoi Daan en Edvar,

  Heb weer met veel plezier jullie avonturen gelezen en super genoten van de foto’s.
  Hier gaat het ook weer goed. Timon heeft buisjes in zijn oren en hij is er erg van
  opgeknapt. Weer super vrolijk en lekker in zijn vel.
  Wens jullie nog heel veel plezier en geniet ze.

  Groetjes Joyce ( en haar mannen natuurlijk)

 4. Moniek schreef:

  Hé Daan en Edvar,

  Wat een heerlijke verhalen. Het lijkt inderdaad soms net hard werken, maar zo te lezen krijgen jullie er veel voor terug. Daan, pas je wel een beetje goed op jezelf? We kennen je niet als zo’n brokkenpiloot.
  Hier gaat het allemaal prima. We zijn de laatste week van maart heerlijk op wintersport geweest en hadden ontzettend veel geluk met het zonnige weer en de verse sneeuw die de week ervoor was gevallen. Erg genoten dus!! Het vriendenweekend was ook bijzonder gezellig, hoewel het zonder jullie natuurlijk niet hetzelfde was. Het weer was prima, hoewel beter voorspeld, en we zijn weer lekker actief geweest. Het paasweekend beviel erg goed, want nu hadden we fijn een avond extra en kon iedereen relaxt op maandag naar huis en konden we de was weer even wegwerken. Ook belangrijk! De fijne periode is weer aangebroken. Het is lente en voor het weekend voorspellen ze zelfs boven de 20 graden en een strak blauwe lucht. Ik word er zo blij van!
  Nou, verder weinig bijzonders hier! Veel plezier met reizen en tot de volgende keer.

  Groetjes van Moniek en co.

 5. Gitte schreef:

  Hé Stoere reizigers!
  De reis gaat lekker zo te lezen, goed bezig!!! Echt super hoor, en héél mooie foto’s! Ja ja, je maakt wat mee zo. De Nieuw Zeeland verhalen klinken bekend, ik zie mezelf daar ook nog staan in Kaikoura, hebben jullie ook nog met de Dusky Dolphins gezwommen? En zo’n whale whatching tour had me ook geweldig geleken. Wel impressive zo met al die schiterende natuur en verschillende dieren hè!!!
  Hier in NL missen jullie niks hoor, het leven gaat gewoon z’n gangetje, inderdaad ‘gewoon’ vergeleken met jullie dagelijkse adventures! Hé, heeeeel veel plezier daaro,
  kus Gitte

 6. Sandra schreef:

  Hallo reizigers!

  Weer erg leuk om jullie verhalen te lezen! Abel Tasman in het vooruitzicht is niet verkeerd!
  Dat links rijden vond ik in het begin ook ontzettend wennen. Daan, ik hoor je niet over dat je je ruitenwissers aan doet als je af wilt slaan. Of heb jij daar geen problemen mee? Het duurde wel even voordat ik kon afslaan zonder mijn ruitenwissers aan te doen.
  Hier in Nederland gaat alles gewoon door zoals altijd. Het vriendenweekend was zeer geslaagd, maar natuurlijk wel erg jammer dat jullie er niet bij waren. (We hebben de foto’s nog).
  Wel een nieuwtje hier in Nederland is dat Maxima en Willem hun 3e dochtertje hebben gekregen. Bevallling enz. voorspoedig voorlopen. Dochter, moeder (en vader) maken het goed. Naam is Ariane Wilhelmina Maxima Ines.. Roepnaam Ariaan. Tot zover even Story nieuws van mijn kant.
  Het ga jullie goed daar! Take care,

  groetjes Sandra en Michiel

 7. Ariena Walma schreef:

  Hoi Daan en Edvar,

  Daan Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet van deze bijzondere dag!

  leuk jullie even te zien op een foto. Jullie zien er goed uit.
  Ben nu aan het werk. Het is hier secretaressedag en ik viel in de verbazing dat Inger een bloemetje had gedaan. Daan jij weet vast wat ik bedoel.
  Met de voorbereiding voor de bruiloft gaat alles goed. Volgende week 25 april jurk passen. heel spannend.
  Geweldig foto’s en verhalen hebben jullie. Dikke kus Jan en Ariena

 8. Barry, Timon en Joyce schreef:

  Hoi bekkels,

  Daan allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag (en Edvar natuurlijk ook).
  Ben je al verwent en heb je de taart al achter de kiezen?
  Wij zullen er hier een borrel op drinken.
  Nog heel veel reisplezier daar en wij genieten hier van jullie verhalen.
  Groetjes en een dikke verjaardagszoen van Barry, Timon en Joyce.

 9. Barry, Timon en Joyce schreef:

  Oeps, foutje. BIKKELS bedoelde ik………….

Blub, blub, kajakken en black water raften

Zaterdag 14 April 2007 door Daniëlle

Jeetje mina wat vliegt de tijd toch snel. Nog een paar dagen en dan vliegen we alweer naar Canada. Maar eerst nog een update van de afgelopen dagen in Nieuw Zeeland en een vooruitblik over wat we nog gaan doen.

Zoals al aangekondigd in ons vorige stukje zijn we wezen kajakken langs de Abel Tasman Track. Met vier Amerikanen (Sara, Julius, Mike en Linda) en onze Maorische gids K.P. werden we na een koud ritje in een watertaxi afgezet in de buurt van Onetahuti Beach. Allereerst een bezoekje aan de Fur Seals op Tonga Island. Erg grappig, omdat ze af en toe erg dicht bij de kano komen. Foto’s maken in een wiebelende kano was echter toch wel erg lastig.

Kayaking    Fur Seal

Kanoën was niet Mike’s favoriete bezigheid, dus Julius moest flink aanpoten, wat helaas de snelheid er aardig uithaalde. Echter je kunt natuurlijk altijd de afstand twee keer afleggen door heen en terug te kanoën (zoals wij deden), zodat je toch sociaal dicht bij de groep blijft. Sara en Julius waren ook op wereldreis (zie hun website) en paps en mams waren bij hen op bezoek.

’s Middags kregen we een heerlijk broodje op een hagelwit strand geserveerd met een lekker muffin en een bakkie leut of thee. Aan het eind hebben we met vier kano’s aan elkaar nog een stuk gezeild, wat ook grappig was om mee te maken. Hierna moe maar voldaan weer met de watertaxi en het busje terug naar Motueka.

’s Avonds lekker in het hostel gegeten en de volgende dag een stukje van de Queen Charlotte Track proberen te zien door de weg tussen Queen Charlotte Sound en Kenepuru Sound te volgen. Echter door de vele bomen en de slingerende weg was er niet heel veel te zien en gezien de tijd zijn we halverwege maar weer terug gegaan. Echter op een parkeerplaats werden we nog wel verrast door een weka en deze keer wel een foto! :)

Weka

Daarna zijn we doorgereden naar Picton en hebben hier ’s avonds een potje zitten kaarten met twee Nieuw Zeelanders, waarvan Ally, oorspronkelijk Japanse, ons probeerde te leren hoe je “Euka” moet spelen. De grap was echter dat ze het zelf ook niet helemaal meer wist en de spelregels gedurende het spel continu veranderden. Iemand anders heeft ons uiteindelijk de echte Euka spelregels bijgebracht en het kaartspel wat we de hele avond hebben gespeeld hebben we maar “Allies game” gedoopt. Echter, volgens mij kunnen we de echte spelregels beter googelen om ze echt te leren haha ;) .

De volgende ochtend vroeg op om de veerboot naar Wellington te halen. Alles verliep soepeltjes. In Wellington snel de was gedaan en een stuk gewandeld, ondermeer naar de botanical gardens en met de kabelbaan weer naar beneden.

Ferry    Cable Car

Van Wellington in één keer doorgescheurd naar Taupo, omdat we graag de Tongariro Crossing wilden doen, maar ja, dan moet je wel fatsoenlijke bergschoenen hebben. Op de weg naar Taupo hebben we nog een poging gedaan en is Edvar nu echt gepromoveerd tot Backpacker met Teva slippers ;) , maar helaas geen bergschoenen. In Taupo hebben we uiteindelijk wel een paar kunnen vinden, maar pas de volgende ochtend.

Voor de Tongariro Crossing moet je vroeg weg en dat ging niet meer lukken, dus hebben we een dagje hete bronnen bekeken in de buurt van Rotorua, namelijk d.m.v. de Waimangu Round Trip. Eerst wandelen en daarna nog een boottochtje over het meer van Rotomahana. Dezelfde tocht hebben Edvar’s ouders ook gedaan. Frying Pan Lake en de Mysterious Inferno Crater waren erg indrukwekkend.

Frying Pan Lake    Inferno Crater

Warbrick    Steam

’s Avonds zijn we teruggereden naar Turangi in de hoop dat we misschien toch nog de Tongariro Crossing konden doen, maar helaas, het weer was erg slecht dus dit hebben we moeten skippen. In de buurt hebben we wel ondanks de regen leuke wandelingetjes naar watervallen en een Maori Ruïne kunnen maken. In het zelfde gebied vonden we een aantal karkassen van herten, die op een bult waren gesmeten. We hebben dit doorgegeven aan onze hostel eigenaar, die het zou melden bij DOC (Department of Conservation). Bij het hostel was ik trouwens helemaal weg van de huishond Mogwai, echt om op te vreten …

In Taupo hebben we trouwens in een grote supermarkt nog even wat lekkere dingen kunnen kopen, namelijk heerlijke Nederlandse stroopwafels en ontbijtkoek van Bolletje uit Almelo! Wat is de wereld toch klein ;) .

Marokopa Falls    Piripiri Caves

Na twee nachten in Turangi zijn we doorgereden richting de Waitomo Caves. De eerste dag hebben een schitterende waterval gezien (Marokopa Waterfall), een grot (Piripiri Caves), een natuurlijke burg van lijmsteen en fossielen van gigantische oesters. In Waitomo kun je ook Black Water Raften. Dit betekent eigenlijk niets anders dan in een opgeblazen binnenband van een vrachtauto ronddobberen in het donker van een grot.

Echter het abseilen in de grot, het klauteren door de grot, het wurmen door claustrofobisch smalle spleten, de gloeiwormen en het klimmen uit de grot maken deze trip echt de moeite waard. Bovendien hadden we een hele leuke groep, vier Canadezen en gids Simon.

Black water rafting    Kiekeboe

Vanochtend zijn we vanaf Waitomo naar Auckland gereden, waar we onze laatste twee nachten geboekt hebben in een hostel dicht bij het centrum en de haven. Vandaag hebben we tevens afscheid genomen van onze trouwe reisgenoot, onze Toyota Corolla. Morgen gaan we naar het eiland Tiritiri Matangi, waar we nog een aantal ongespotte inheemse vogels hopen te zien. Maandag nog een beetje rondslenteren in Auckland en daarna ’s avonds het vliegtuig in naar Vancouver!

10 Reacties op “Blub, blub, kajakken en black water raften”

 1. Ivo & Gienia schreef:

  Hey Edvar & Daan,

  Wederom genoten van jullie reisverslag!!

  Je weet wat ze zeggen; Time flies when having fun! Dus blijf er volop van genieten!!

  Hier in Nederland wordt het dit weekend ook tropisch (tot 28 graden); dus ook wij mogen niet klagen :-)

  Bedankt voor de mooie foto’s en heel veel plezier in Canada!

  Groeten Ivo & Gienia

  P.s. Oh ja Edvar, de buurman heeft een Testarossa gekocht; zal hem straks even voor je vastleggen.

 2. Carla en Gerard schreef:

  Hallo Danielle en Edvar

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik ben benieuwd hoe je je verjaardag viert in Canada. We lezen je stukjes met veel plezier en als je als je terug bent niet direct een baan hebt, weet ik zeker dat je zo ergens aan de bak komt voor het schrijven van reisverslagen. Het is leuk om te lezen hoe de flora en fauna over de wereld eruit ziet. Een fijne verjaardag ook van Oma. Tot gauw.

 3. Frank en Audrey schreef:

  Hoi Daan en Edvar,

  Heerlijke verhalen. Wat zijn jullie aan het geni~eten. Wij zijn wel een tikje jaloers hoor!
  Maar voordat we het vergeten wilden we even van de gelegenheid gebruik maken om jou, Danielle te feliciteren. Van Harte en nog vele avontuurlijke jaren toegewenst! Dit is toch wel een ideale manier van je verjaardag vieren. Laat je lekker verwennen, drink er een goede borrel op!!!

  Veel plezier nog,

  Frank en Aus

 4. Judith en Gerben schreef:

  lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria in de gloria hieper de piep hoera! Daan van harte gefeliciteerd!

  jullie hebben me gisteren wel een traantje laten rollen, onwijs bedankt voor de bloemen. We gaan er vandaag een toffe dag van maken, de zon schijnt dus ik kan in de bakfiets gegooid worden….

  zal die big smile nog verdwijnen vandaag? hopen dat mijn enkels een beetje enkels blijven gisteren waren ze ver te zoeken….

  twee violen en een trommel en een fluit en daan die is jarig en de vlaggen hangen gelaas niet uit, ei ei ei en we zijn zo blij want daan die is jarig en dat vieren wij ei ei

  Veel liefs juger en wonder

 5. Anja schreef:

  Happy birthday 2u. Happy Birthday 2u. Happy Birthday dear Danielle. Happy Birthday 2 u!
  Geniet van deze feestelijke dag in waarschijnlijk een zonnig oord….
  X Anja

 6. Béate schreef:

  Lieve Daan en Edvar, Daan gefeliciteerd met je verjaardag! Hebben ze daarginds al voor je gezongen? Da’s nog eens wat anders, je verjaardag in Canada vieren. Wij drinken vanavond een borrel om met jullie mee te vieren.

  Jullie verhalen klinken trouwens super en wij volgen al jullie belevenissen op de voet. Geniet van alle mooie dingen en vooral van deze dag!

  Liefs,

  Béate

 7. Marieken schreef:

  Hallo Lieve Daan en Edvar,

  Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ook namens Steef en Janne. Zijn jullie nu al in Canada? Gek hoor, zo aan de andere kant van de wereld. Ik drink er wel eentje hier thuis op je! Proost!!!
  Hier gaat alles goed. Ben weer druk aan het skaten en het gaat steeds beter. Laaltst de 20 km gedaan, maar dat was nèt iets te veel van het goede. Eerst maar verder met conditie opbouwen…

  Wederom prachtige foto’s… Nieuw Zeeland trekt mij wel, wellicht iets om eens voor te gaan sparen ha ha! We wensen jullie nog een hele fijne voortzetting van de reis toe, en zien de verhalen graag tegemoet.

  Ik mis jullie wel….

  Dikke knuffel, Mariek

 8. Daniëlle en Edvar schreef:

  Hallo lieve schatten van mij,

  Net even snel alle berichtjes gelezen en nu mis ik jullie echt hoor! Heel raar om je verjaardag in het buitenland te vieren. Gaan zo Orca’s kijken dus dat is gaaf op je verjaardag. Heb al thee gekregen van de hosteleigenaar vanochtend en Edvar heeft me extra geknuffeld en voor me gezongen. Paps en Mams van D en H allebei telefonisch gesproken is toch ook leuk om weer bekende stemmen te horen. Bedankt voor alle lieve berichtjes! Moeten nu opschieten anders missen we de boot!

  Dikke kus en knuffel van mij!!!

  en natuurlijk ook de groeten van Edvar

 9. Moniek en Rob schreef:

  Hé hallo reizigers,

  Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Daan….. Jullie hebben geluk, we zingen hardop mee, maar jullie hoeven niet te horen hoe vals dat is… Daan, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. We zullen het getal hier niet opschrijven, want dat is misschien wat al te confronterend, maar hopelijk trek je je het niet teveel aan. Je bent immers in de bloei van je leven… Deze reactie is een beetje laat op de dag en gezien het tijdsverschil (geen idee welke kant op) vraag ik mij af of dit bericht je nog op de juiste dag bereikt. We hopen in ieder geval dat jullie er een mooie dag van hebben gemaakt met heerlijke taart en (lichtgewicht) cadeautjes en dat er uiteraard nog hééél veel mooie jaren mogen volgen. Ik zit nu aan de thee (hoe kan het ook anders), maar morgen drink ik er één op je.

  En nu zitten jullie alweer in Canada. Wat gaat het toch snel. We vonden de foto’s van Nieuw Zeeland trouwens super mooi. Lijkt ons ook een geweldige reisbestemming en wie weet komt het er ooit nog van. Nou, ga zo door met heerlijk genieten en ons een beetje mee laten genieten. We volgen jullie op de voet.

  Nou, los ballos maar weer.
  Veel liefs,
  Rob, Moniek en Lisanne

 10. Sherri and Brent schreef:

  Hi Edvar and Danielle
  Wonderful pictures!!!
  Glad to see that you enjoyed your remaining days in New Zealand and are enjoying your trip to Canada so far. Don’t think too badly of all of Canada, Vancouver is one of the most populated and least cared for city in Canada, once you see how beautiful the country is outside of the city, well it will take your breath away.
  We arrived home on Friday April 20th, missing the kids terribly. Tired and jet-lagged some but not too much. We spent two days in California which we think helped a little.
  Happy Birthday to you Danielle, I too celebrated mine yesterday, April 21.
  Have a great time and email us when you have a chance.
  Take care.
  Sherri and Brent

Laatste twee dagen in Nieuw Zeeland en de vlucht naar Canada

Vrijdag 20 April 2007 door Daniëlle

Ons bezoek aan Tiritiri Matangi was een groot succes. Je kunt hier de vogels goed van dichtbij bekijken. De vogels zijn absoluut niet bang en vliegen meestal niet gelijk weg, zodat je ze op je gemak kunt bestuderen. Op de boot zagen we al een nieuwe soort namelijk de Australische Jan van Gent, die zich met 100 km/uur in het water stort om een vis te bemachtigen.

Op het eiland werden we allereerst verwelkomd door twee Takahe’s. Deze vogels zijn erg groot en komen ongeveer tot kniehoogte. Ze lijken een beetje op de kleinere soort de Pukeko. Deze vogels vormen paren en hebben een eigen territorium. Grappige brutale vogels en op het eiland lopen er heel wat rond, ook bij de vuurtoren.

Takahe    Stitchbird

Al wandelend over het eiland kwamen we nog meer vogelsoorten tegen, die niet of nauwelijks meer op het vasteland voorkomen, omdat ze daar bedreigd worden door de geïntroduceerde dieren, doordat ze opgegeten worden of omdat ze concurreren met betrekking tot het voedsel. Voorbeelden van de gespotte vogels zijn: Takahe, Kakariki, Saddleback, Stitchbird, White Head en de inheemse kwartel.

De gids was erg goed en wist leuke anekdotes over het eiland en de dieren te vertellen. Helaas was de groep erg groot en daardoor miste je af en toe een vogel of was het lastig om alles wat de gids vertelde te volgen. De gidsen zijn allemaal vrijwilligers en het geld wat je voor de gids betaalt komt geheel ten goede aan het behoud van het eiland.

Tegen lunchtijd zijn we zelf op pad gegaan en hebben we zelf de meeste soorten, die we ’s ochtends hadden gezien nogmaals gezien. Echter de Kokako en de blauwe pinguin hebben we zelf ontdekt. Wij dachten dat de pinguin misschien ziek was, omdat hij overdag in zijn holletje zat (te zien door houten deksel op te tillen). Echter zeker bij stormachtig weer blijken deze pinguins ook wel een dagje lekker uit te rusten en niet te gaan vissen.

De laatste dag hebben we nog wat rondgeslenterd door Auckland en kregen een bui regen op ons kop, waardoor we even een Nederlands gevoel kregen. Eigenlijk best lekker zo’n bui. Wederom een Ferrari gespot.

Sky Tower, Auckland

Uiteindelijk met de bus naar het vliegveld gegaan. Hier luchthavenbelasting betaald en onze flesjes water weggegooid, aangezien je geen vloeistoffen meer mee mag nemen. Zelfs onze aansteker en lucifers moesten we droppen in de vuilnisbak, zelfs als we deze in onze grote bagage hadden. Waarom, omdat we over San Francisco in Amerika vlogen…… Tja, op elk vliegveld kijken ze weer bedenkelijk naar mijn 120 ml flesje lenzenvloeistof, omdat dit boven de toegestane 100 ml zit, behalve juist in Amerika. Het lijkt wel of alle landen panischer zijn dan Amerika zelf.

Dan was er natuurlijk nog iets bijzonders aan deze vlucht, omdat we over de datumgrens zijn gegaan. Met andere woorden we hebben een hele lange 16 april meegemaakt (ongeveer 45 uur lang). Bovendien gingen we van herfst in Nieuw Zeeland naar lente in Canada. Of het ligt aan het feit dat we oud worden weet ik niet, maar we kwamen redelijk brak aan in Canada.

Tips over Nieuw-Zeeland

Woensdag 23 Mei 2007 door edvar

We zitten ondertussen lekker in Brazilë, maar het leek ons nog wel even leuk om een stukje te schrijven over Nieuw Zeeland, speciaal voor mensen die plannen hebben om dit land in de nabije toekomst een keer te bezoeken. Wie weet hebben jullie nog iets aan onze eigen ervaringen …

Nieuw-Zeeland is een fantastisch land met aardige mensen en een prachtige natuur (zie onder). Reizen is eenvoudig, maar je hebt eigenlijk wel een eigen auto of camper nodig. Wij kozen voor een huurauto van Ace Rentals. Het zijn gebruikte auto’s van enkele jaren oud met veel kilometers op de klok, af en toe mankeert er wat (onze ruitensproeiers deden het niet en de radio was bagger), maar het is goedkoop en het is ons goed bevallen. Bij de meeste verhuurbedrijven kun je een standaard verzekering krijgen (geen wirwar van soorten verzekeringen zoals in de VS of in Canada), waarbij je eventueel kunt bijbetalen om je eigen risico te verminderen.

Rijden doen ze aan de linkerkant van de weg, het is even wennen, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Huur bijvoorbeeld een automaat, zodat je je nauwelijks hoeft te richten op het schakelen en je ogen beter op de weg kunt richten. Verkeersregels zijn verder simpel. Af en toe kom je bruggen tegen met een enkele rijbaan (”one lane bridges”). In Nederland geldt dat als je afslaat de korte bocht voorrang heeft (als beide voertuigen afslaan, bedenk wel dat je op de andere rijbaan zit), in Nieuw Zeeland geldt echter dat de lange bocht voorrang heeft.

De keuze tussen een auto (met overnachtingen in hostels, hotels of op campings) en een camper (veel duurder dan een auto en vergeet niet dat je ook vaak op campings zult staan en daarvoor moet betalen) is persoonlijk. Het hangt af met hoeveel personen je bent (met meer personen is een camper misschien wel voordeliger), waar en hoe je wilt overnachten en of je het wel fijn vindt om met zo´n grote bak te rijden.

Wij kozen voor een auto, in combinatie met hostels. Hostels zijn over het algemeen erg goed en ook goedkoop (helemaal voor alleen-reizenden). Zelf hadden we goede ervaringen met de BBH-hostels, prima prijs en prima kwaliteit. Met z’n tweeën is het goedkoper dan hotels/motels of B&B, terwijl je nog meer kosten kunt besparen door te koken (wat altijd kan in hostels), in plaats van elke dag restaurants te bezoeken.

Nieuw-Zeeland is niet goedkoop. Al met al, moet je wel rekenen op zo´n 4000 euro voor een maand (voor twee personen!), exclusief de vlucht, maar wel inclusief huurauto, benzine, overnachtingen (voornamelijk hostels), eten (veel zelf gekookt), wat persoonlijke aankopen en excursies zoals de Doubtful Sound cruise en Black-Water Rafting in Waitomo.

Dan even over de natuur, een favoriet onderwerp van ons. De flora is heel erg mooi en op veel plaatsen zijn allerlei leuke bloemen te zien, ook ver boven de boomgrens waar het toch behoorlijk koud kan zijn. Onze reis vond plaats in de herfst, maar we hebben het gevoel dat er in de lente of zomer misschien meer bloemen te zien zijn en meer water in de rivieren en watervallen. Aan de andere kant brengt de herfst vele zwammen en paddestoelen met zich mee, die we dan ook in allerlei soorten en maten gezien hebben, inclusief de “rood met witte stippen paddestoel”, de vliegenzwam. De bossen zijn ook prachtig, met een enorme hoeveelheid bomen (vele soorten berkebomen) die vaak bedekt zijn met mossen, beschikbaar in tientallen groentinten. De grond is vaak bedekt met varens en boomvarens, ook aanwezig in allerlei soorten.

Zoogdieren zijn in Nieuw Zeeland nauwelijks te vinden. Vaak zaten we te speuren naar herten, beren, poema’s of andere grote zoogdieren, maar daarvoor moesten we toch in Canada zijn! In Nieuw Zeeland zijn er slechts twee inheemse zoogdieren, namelijk twee soorten vleermuizen, die we trouwens niet gezien hebben.

Door de komst van de Europeanen zijn er tegenwoordig wel wat meer zoogdieren aanwezig, maar men doet juist z’n best om de aantallen te beperken of om deze soorten juist helemaal uit te moorden, aangezien ze de inheemse vogelsoorten op verschillende manieren bedreigen. Het begon allemaal lang geleden, toen men een handel in dierenhuiden wilde beginnen. Dus werden konijnen en possums (pluizige beestjes uit Australië) geïntroduceerd. Deze beesten konden echter niet onder controle worden gehouden en de aantallen namen toe, terwijl ze het voedsel van de inheemse vogels opaten. Dus werden wezels, hermelijnen en marters geïntroduceerd om de konijnen te doden. Die beesten vonden de inheemse vogels echter veel lekkerder en makkelijker te vangen, dus de problemen werden alleen maar groter! Verder werden ook herten en gemsen geïntroduceerd voor de jacht, maar ook deze dieren bleken niet meer te controleren. En nu probeert men dus de fouten weer ongedaan te maken door ze simpelweg uit te moorden …

Vogels dan? Ja, die zijn er genoeg. We hebben tijdens onze reis ruim 75 vogelsoorten gezien. Hierbij zitten (voor de verrassing) ook behoorlijk wat soorten die geïntroduceerd zijn door de Europeanen, inclusief de in Nederland bekende merels, mussen en vinken! Toch zaten wij op die soorten niet echt te wachten …

Van de inheemse vogelsoorten zijn er een aantal al uitgestorven door de bovengenoemde geïntroduceerde zoogdieren, terwijl enkele andere soorten met uitsterven worden bedreigd, zoals de Kiwi, de Takahe en de Kakapo.

Ook nog goed nieuws over de inheemse vogelsoorten? Ja, natuurlijk. Bijvoorbeeld de Fantail, een speels vogeltje met een prachtige waaierstaart, die je blijft achtervolgen (tot op minder dan een meter afstand!) om vliegjes te vangen. Of de New Zealand Robin, die ook zeer nieuwsgierig is en zelfs op je schoenen gaat zitten. Vogels zoals de Bellbird en de Tui maken werkelijk prachtige geluiden. En zo kun je doorgaan, van de gulzige New Zealand Pigeon, de nieuwsgierige Weka en de criminele Kea tot zeldzame soorten als de kleurrijke Saddleback, de lopende Kakapo en de mega-vette Takahe die alleen maar in specifieke natuurreservaten te vinden zijn. Tip voor de vogelliefhebbers: het eiland Tiritiri Matangi bij Auckland. Kijk maar bij ons verslag over dit eiland. Wil je nog meer weten over de vogels in Nieuw Zeeland? Kijk voor de gein eens op NZBirds of ga even lekker googelen …

Plaatsen om te bezoeken? De volgende belangrijke en interessante highlights hebben wij tijdens onze reis te pakken gehad: Christchurch, de Catlins, Milford Sound, Doubtful Sound, Queenstown, Fox Glacier, Kaikoura, Wellington, Tongariro, Rotorua, Waitomo grotten, Tiritiri Matangi eiland en Auckland. Voor meer info over deze plaatsen, lees dan gewoon onze oude berichtjes en bekijk de foto’s in de Foto Galerij.

Heb je nog vragen of wil je hier zelf je tips over Nieuw Zeeland kwijt (altijd welkom!), plaats dan gerust een reactie!

Eén reactie op “Tips over Nieuw-Zeeland”

 1. Julius schreef:

  Hi guys,
  I am enjoyed reading your stories, pls keep writing and I like the part when you talked about my father inlaw. Indeed the following morning my whole body was sored.
  So long from Seattle and Be Safe
  Julius

       Einde ...